Garnverket - en inspirerande mötesplats för alla som gillar garner och stickatgarnverket.com

Välkommen till Garnverket, en inspirerande mötesplats för alla som gillar garner och stickat.

Hos oss hittar du främst naturmaterial och modeller som lockar både nybörjare och avancerade. Egna ekologiska garner och roliga effektgarner satsar vi också på.

Aktuellt

Kära Garnverkare!


Vi har, trots tappra försök, inte hittat någon som vill och kan driva Garnverket i framtiden. Därför har vi nu bestämt oss för att avveckla verksamheten i butiken då tiden inte räcker till att göra allt.
Eftersom garn är det bästa vi vet kommer vi däremot att fortsätta att arbeta med våra fina garner från Plassard, Fonty och Schoppel men nu endast i grossistform. Därigenom får vi också större möjligheter att sprida våra unika garner och design till andra garnbutiker både i Stockholm och på andra platser i landet.
Vi är glada och tacksamma över all positiv respons vi fått på våra garner och vår design under alla år och om ni vill fortsätta att följa oss och samtidigt ha koll på var man kan hitta det som varit Garnverkets signum, så välkomna till vår hemsida www.kulmengarn.se
Där kan man hitta en del gratismönster och presentationer av design från alla våra leverantörer, se nyheter men också vilka garnbutiker i landet som säljer våra garner.
I framtiden hittar ni oss på Instagram och Facebook under namnet Kulmen Garn. Där finns inspiration, tips och idéer från oss som vi hoppas ska glädja er och stimulera till fortsatt stickande och virkande - denna fantastiska hobby vi alla delar.


Vi kör igång vår Utförsäljning med
40 % rabatt på alla garner och tillbehör den 9 mars 2018

LÖRDAGSSTÄNGT!


Då vi för tillfället har för lite personal håller vi framöver stängt på lördagar. Alla andra dagar har vi öppet som vanligt. Sjalen är stickad i Plassards Algasoie.

Semesterstängt


Efter den 7 juli har vi semesterstängt och vilar i hängmattan med stickning i alla former. Garnverket öppnar igen den 7 augusti. Trevlig Sommar önskar vi alla våra kunder!

GLAD MIDSOMMAR!


I år dukar vi midsommarbordet med virkade dukar och gläds åt hur vackert det blir. Garnverket håller stängt under helgen men på måndag öppnar vi som vanligt. Vi önskar alla våra kunder en riktigt Glad Midsommar

SOMMARREA PÅ GARNVERKET!! 


    Från och med onsdag den 14 juni finns chansen att fylla garnförådet inför sommaren.  25% rabatt på alla garner förutom de som redan har nedsatt pris.  Rean pågår till och med den 20 juni.

mellan hägg och syren


Försommaren är här och vi tar ledigt några dagar. Garnverket håller stängt torsdag den 25-28 maj. Välkomna åter den måndag den 29 maj.

PONCHO, en evig favorit!


Här är vår senaste färdigställda poncho. Den här gången i en lite kortare modell som är enkel att kombinera med vilka plagg som helst, byxor, klänning eller kjol. Vardag eller fest, man känner sig finklädd vilket som. Ponchon är stickad i Plage från Plassard. Garn och beskrivning finns att köpa i butiken på Hantverkargatan 14 eller i vår webbutik.

Här kan du köpa garn och mönster

Muddtävlingen avgjord!


Ett stort tack till er som bidragit med muddar till vår tävling. Alla rösterna är nu räknade och de som fick flest röster är: 1:a pristagaren Christina Thulin 2:a pristagaren Kristina Johansson 3:e pristagaren Margaretha Persson Ett stort Grattis till er. Välkomna in i butiken och hämta ert pris

REA !!!


Nu rear vi ut vinterns garner för att få plats med alla nyheter för våren. Vi ger 25% rabatt på alla vintergarner och vissa utgående garner säljs för endast 40 kr nystanet. Kom och fynda! (gäller endast i butiken på Hantverkargatan)

Muddtävlingen igång!


Nu är våra tävlande muddar utställda i vårt skyltfönster. Alla är fantasifulla och inspirerande att titta på. Kom till butiken och rösta på din favorit.

NÄR MAN FRYSER..


Är det skönt att linda en mjuk sjal runt halsen. Nu när det ser ut som om det ska bli lite kallare behövs det något varmt som gör att man slipper att frysa. Sjalen stickas i ett melerat Champetre från Plassard. Garnåtgången är 3 nystan och stickorna vi använde var 5 mm.

God Jul


Nu stundar julhelgen och på Garnverket tar vi julledigt. På tisdag, den 27 december, öppnar vi igen och då är alla mycket välkomna att botanisera bland alla våra härliga garner.

TÄVLA OCH VINN...


I årets tävling är temat muddar/ handledsvärmare: Sticka, virka, kroka eller nålbind ett par muddar som kan se ut hur som helst. Vi lånar din/dina muddar och du får som tack för hjälpen en rabattkupong på 50 kr. Senaste inlämningsdag är den 16 jan 2017. De tre som därefter får flest röster i vår omröstning får följande priser: 1:a pris: Presentkort på 500 kr 2:a-3:e pris: Garnpaket värde ca 250 kr Vi hoppas på riktigt många inlämnade bidrag så att alla kan se hur mycket glädje och skaparlust det kan finnas i några garnnystan. VÄLKOMNA

SJALAR FÅR VI ALDRIG NOG AV


En sjal till vardag och till fest är den här tunna, skira skapelsen som stickats i en kidmohair från Fonty tillsammans med en alpackaboucle från Lanamania.
Sammanlagt fyra nystan går det åt till sjalen som är ca 170 cm lång och 60 cm bred.
Garnerna finns i flera färgställningar.

Rosa, höstens färg


Den här halsduken som är stickad med en tråd Kidopale och en tråd BB Merino blir mjukare än något annat. Halsduken ligger snyggt över axeln eftersom den träs in i en öppning i sjalen. Snyggt och elegant. Garnerna kommer från franska Fonty och finns i mängder av färger.

VIRKAD FILT


Efter en härlig semester med mycket "stick och virk" är vi nu tillbaka bland alla ljuvliga garner i butiken. Senaste modellen från Garnverket är den här barnfilten i merinoull från Fonty. Garnet går att tvätta i maskin och är mjukt och lent mot huden. Färgskalan i Gueret (garnets namn) är mycket bred så det finns en färg för alla smaker. Garnåtgången är 12 nystan

Härlig sjal i Mohair


Den här härliga sjalen i Ombelle, mohair från Fonty är verkligen perfekt på lite kalla sommarkvällar. Varför inte sticka flera stycken i olika färger? Då kan man ju också låna ut till gäster som är lite frusna.

PÅSK!


Påsken är snart här och det verkar bli riktigt stickväder. Om du inte har något projekt på gång just nu så kanske den här fina långkoftan skulle kunna vara något?
Vi håller öppet som vanligt på Skärtorsdagen men de övriga dagarna under påskhelgen är butiken stängd. Vi ses igen på tisdag den 29 mars.
Glad Påsk


LÅNGVÄST FÖR SOMMAREN


Nu går sticktankar och idéer till ljusare och lättare plagg, som den här lite längre västen. Rolig stickning eftersom det hela tiden händer något och garnet är lätt och har en fin lyster. Garnet heter Victoire, ett prisvärt garn i 100 % akryl från Plassard. Vill man hellre ha naturfibrer så finns Gong, 100% bomull från Plassard och Bambu, 100% viskos från Fonty, med samma stickfasthet. Garnet finns i många färger och det går åt 6 nystan i storlek 38-40.

Mjukaste mössan


Finaste och mjukaste mössan får man i angora. Fonty har den finaste angoran som går att få och den kommer från kaniner i Frankrike som sköts på bästa sätt.
Ett nystan går det åt till denna rara mössa och den stickas på stickor nr 4.


MÖSSA OCH KRAGE I TRAPPEUR


Härligaste mössan och halskragen virkas i garnet Trappeur från Plassard. Garnåtgången är två nystan till mössan och tre till kragen om man vill ha den randig som den är på bilden.


Här hittar du mönstret

Snygg till vardags och fest


Snyggaste koft-jackan är väl den här figurstickade jackan i Sultan från Plassard? Riktigt rolig stickning i rätstickning med förkortade varv för rundningen på framstycket. Garnet finns i 5 härliga färgkombinationer. Den är också enkel att förlänga om man vill ha den lite längre.
Om du inte har möjlighet att komma till butiken går det bra att beställa garn och beskrivning i vår webbutik.

Här kan du beställa

VÅRÄNGEN


Denna fantastiska filt är inget man gör på en kväll men den är verkligen mödan värd. Virka små blommor, här i Week End ett mjukt och härligt garn från Plassard och virka sedan ihop dem en och en. Garnet finns i mååånga färger.
Till den här filten har det gått åt 336 blommor och det färdiga måttet är: 55 x 75 cm.

Du hittar gratismönstret här

Ponchotider


Poncho är väl det härligaste plagg man kan tänka sig. Passar året runt och modeller finns för både och utomhus och inomhusbruk. Använd vilket garn som helst och sticka en rektangel, vik mitt itu och sy sedan ihop ena sidan, nästan fram till vikningen. Lämna där ett hål som huvudet går igenom och vips är den enklaste ponchon färdig. Den här ponchon är också jätteenkel att sticka. Den stickas i tre delar, flätan stickas för sig, och två rektanglar i olika storlekar. Garnet heter Mezzo och är en blandning mellan ull och bomull och är ganska tjockt. Eftersom den stickas med stickor nr 6, så går den relativt fort att sticka. Garnåtgången är 10 nystan.

Att sticka en häl oberoende av maskantal


Bland våra gratismönster kan du nu hitta en beskrivning på hur man stickar en häl utan att behöva bekymra sig om maskantal. Enkelt och smart. Passar lika bra om man stickar sockor uppifrån och ner eller tvärtom.

Här hittar du våra gratismönster

MERA VIRKNING...


Sommarens största och härligaste sjal är väl detta virkade mästerverk. Något att verkligen svepa in sig i och bära med stolthet. Sjalen är virkad i melerad Gong, vårt favoritbomullsgarn. Mönstret kommer från franska Plassard.

Du hittar garn och beskrivning här:

En Kofta man inte kan vara utan...


En kofta att tycka om....och att bära både som vardagsfin och till sommarfest.
Koftan stickas i Eole från Plassard med stickor nr 5 och 5,5 och garnet finns i många fina sommarfärger.
Mönstret hittar du bland våra gratismönster under sortiment.

här kan du beställa garn

Vårens finaste långkofta


Det börjar närma sig den härligaste av alla årstider, VÅREN och borta är alla tankar på mössor och vantar som stickprojekt. Den första av våra fina vår- och sommarkoftor är den här härliga långkoftan i ett melerat bomullsgarn från Plassard. Gong heter garnet och dess meleringar flyter in i varandra på ett mjukt och mycket vackert sätt. Garnet är tillverkat i 100% egyptisk bomull och är av högsta kvalitet. Garnet finns också att få enfärgat i en mängd olika färger.

Här kan du beställa garn och mönster

Varma och härliga muddar


Värmande trots sitt hålmönster är de här mjuka och sköna muddarna i alpacka från Plassard. Mönstret är ett gammalt traditionellt mönster från Gotland som helt enkelt kallas björklöv.
Muddarna är roliga och enkla att sticka och passar bra för den som är nybörjare på spetsstickning.
Muddarna stickas på stickor nr 3½ och 1 nystan Alpaga från Plassard. Garn finns att beställa i vår webbutik.


Här hittar du gratismönstret

Stjärnsocka


Vårt nya gratismönster \"Stjärnsocka\" finns nu att ladda ner här på hemsidan, under fliken Sortiment.
Sockan är stickad i Randonnée från Plassard, ett ullgarn med polyamidinblandning för högsta slitstyrka.
Garn finns att beställa i vår webbutik.

Här kan du beställa garn.

Finaste omlottkoftan


En fantastiskt söt kofta stickad i Musette från Plassard. Koftan stickas i partier på olika ledder som sys ihop. Enkelt, och med ett mycket vackert resultat. Koftan stickas i Plassards garn Musette, som finns i flera fina milda färger, på stickor nr 3,5

Här kan du beställa garn

Tröja i Expresen


I senaste numret av Expressens handarbetsbilaga finns denna härliga tröja som gratismönster. Et Apres heter garnet och är ett entrådigt melerat garn i 53% Ull och 47% Akryl. Garnet finns i flera fina färgkombinationer och är fantastiskt att sticka med.

Här kan man beställa garn

Älskade sjal


Spetsvirkning är kanske någonting som man förknippar med lakansspets och hyllremsor i gamla skafferier. Men inte numer, sen den här sjalen, virkad i Piura från Lamana, blev klar har min syn på spetsvirkning ändrats helt. Något så fantastiskt ljuvligt, i tunnaste babyalpacka, är den en dröm. Det går åt endast 3 nystan Piura och beskrivning och garn finns att köpa i butiken på Hantverkargatan och i webbutiken.

Här kan du beställa

Spetsstickad tröja i borstad alpacka


Min finaste spetströja har jag stickat i Cusi, ett alpackagarn från Lamana. Garnet är borstat och får på så sätt en lite luddig struktur. Det går bara åt 4 nystan till den här härliga åretrunt tröjan. Cusi från Lamana finns i många fina färger. En fin semesterstickning kanske. Cusi från Lamana finns i många fina färger. En fin semesterstickning kanske?
Beskrivning till tröjan finns i storlek medium (bredd: 46 cm, längd: 74 cm) och stickas med rundstickor nr 3,5.


Här kan du beställa beskrivning och garn

Tony Irvings sjal


Vår senaste sjal är virkad efter ett mönster från Tony Irving. Ett perfekt sommarprojekt, enkelt för nybörjaren och roligt och snabbt att virka. Här har vi virkat i Planete från Plassard. I den här storleken har det gått åt nästan en kilometer garn. Det vill säga två nystan som var och en är 480 m. Virkas med virknål 5.

Nytt gratismönster


De här härliga sockor med en nedvikt resår och om man vill, en liten volang i kanten finns nu som gratismönster bara att ladda ner från Sortimentssidan. Sockorna är stickade i Week-End från Plassard, 50 % ull och 50 % akryl, ett riktigt bra garn för sockor.
Beskrivningen finns i storlekarna 37-39/40-42 och de stickas med strumpstickor nr 3.
Garnet kan du beställa från vår webbshop.Här beställer du garn

Finaste tröjan från Lamana


Senaste nytt från Lamana är den här fina tröjan i spetsmönster. Stickas med dubbelt garn i tunnaste babyalpacka, Piura. Garnet är så härligt mjukt och lättstickat och finns i många färger. Garnåtgången är 6 nystan och den stickas på stickor nr 3. Tröjan är verkligen snygg till det mesta och har också den nya spännande längden. Tröjan finns i en storlek men är väldigt lätt att öka eller minska.

Här kan du beställa garn och beskrivning

Poncho-Design Garnverket


Poncho är ett fantastiskt plagg! Fungerar både ute och inne, det är bara en fråga om vad man har under. Den här är vår egen design och är stickad i Nazca, ett fantastiskt garn från Lamana, med materialblandningen 40% Alpacka 40% Merinoull och 20% Polyamid. Mjuk och garanterad varm, med snygga kanter i enkel flätstickning. Garnet finns i 7 vackra färger

Julkudde


Vår fina julkudde är ca 50 x 50 cm och så den är så stor att den kan vara en (mindre) sittkudde framför kakelugnen eller en prydnad i soffan. Vad som passar det egna hemmet bäst alltså.
Raka stycken och en I-cord fastsydd i kanten gör att den är enkel att sticka. Och rolig!
Jag har använt härligt mjuk alpacka till kanten och hjärtat och Gotlandsull till resten. Hjärtat finns på diagram.

Spetssjal med löv


Vårt fina alpackagarn Piura, har vi använt till den här fantastiska sjalen. Mönstret har rötter i Estland och den är en riktig önskedröm för sjalälskare. Garnet Piura finns i 7 fina färger och är hela 400 m / 50 gr. Till vår sjal som är 40 x 150 cm går det åt två nystan. Sjalen stickas på stickor nr 3½.

Finaste koftan till sommarfesten


En vacker kofta att ta på när sommarkvällen är lite kylig. Passar till finaste klänningen eller varför inte till jeans? I vår uppstickade modell har vi valt att inte sätta i knappar och vips blev det till en mer boleromodell.
Mönster och garn finns i vår webbbutik.

Här kommer du till webbbutiken

HÖSTNYTT


Nu kommer höstens alla nyheter i strid ström. Varje vecka kommer nya paket. Vår allra nyaste garnleverantör är Lamana som specialiserar sig på peruansk alpacka och bomull.
En av alla fantastiska kvalitéer därifrån är Cusi, en borstad alpacka som ger ett något luddigt mjukt garn. Cusi är ett lättstickat garn som passar alldeles utmärkt till sjalar som den här som är stickad på stickor nr 4 och 5.
Garnåtgång 3-4 nystanNytt gratismönster på hemsidan.


Härliga Raggsockor kan man inte få för många av. Ställ en korg i hallen och fyll med raggsockor i alla möjliga storlekar, färger och garner. Perfekt för gäster både hemma och i sommarstugan, och en själv förstås när man är lite frusen om fötterna.
Nu finns ett gratismönster på raggsockor som är enkla att sticka i ett slitstarkt roligt garn. Jaquard finns i flera färger och går att beställa i webbshopen.
Du hittar mönstret under fliken sortiment.

Hurra för kylan!


För då har man all anledning att sticka denna glada färgklick.
Mjukast av allt och riktigt, riktigt varm är den här underbara halsduken. Den är stickad i Plassards Alpaga och garnet finns i många härliga färger. Sjalen stickas med flätor på båda sidor och på så sätt har den ingen avig eller rätsida.
Den färdiga längden är 115 cm och bredden 20 cm.
Pris för 4 nystan av Plassard Alpaga är 380 kronor. Vill man lägga till en glittertråd som vi har gjort, längst ner på sjalens volang, är priset på en rulle paljettgarn 75 kronor.

Älskade sockor


Nyaste sockgarnet är Randoland från Plassard. Härliga färger, fin melering och härligt att sticka i. Bättre kan det inte bli och sockor är ju så roligt att sticka.
De här sockorna har ett skaft som är ca 15 cm och avslutas med en virkad kant i mudden.
Beskrivning finns i tre storlekar:
10-12 år (dam) herr och garnåtgången är 2 (2) 3 nystan.

Här hittar du mer information

Bästa vardagströjan.


Lagom varm för svala kvällar. Stickas i Gotlandsull Fårö tunn eller Hellvi Lammull. Naturgrå eller handfärgade nyanser.

Finns i 2 enkla modeller - rymlig one-sized eller i litet kortare och figurnära modell. Pris från 630 kr.
Du ser fler bilder av modellerna under Sortiment/Vuxen.

Mer info + beställning här.

Oumbärliga Lilla Koftan i kidmohair.


Vår storsäljare i underbart mjuka kidmohair Pichenette. Koftan stickas i enkelt garn som på bilden (eller i dubbelt garn). Lika användbar till fest som till vardags. Prisvärd skön kidmohair från Plassard, från 310 kr. Se även bild på vita lilla koftan i dubbelt garn under Sortiment.

Läs mer och beställ 'Lilla koftan' här.

Gosig höstjacka i ekologisk Gotlandsull.


Rak lättstickad damjacka i vår ekologiska Gotlandsull Fårö. Snabbt går det på grova stickor 7 mm. Enkel hopsättning.
Garnet finns i midnattsblå färg som på bilden, naturgrått, rost-orange och sjögräsgrönt.

Mer info + beställ här.

Jack-kofta Jacqueline i Ekobomull.


Vår populära Chanel-inspirerade koft-jacka går att få i många färger. I lime, oliv, natur, vitt, svart,mörkgrått,ljusgrått, ljusblått, varmrött, plommon, petrolblå, rosa, mörk cerise, orange och barkbrunt. Lättstickad på stickor 4-5, fina virkade detaljer. Garnpaket 910-1008 kr.

Beställ här!

 

 

Kurser och Aktiviteter

Här visas kommande kurser och aktiviteter i Stockholm. Klicka på kursnamnet för mer information och anmälan.

Fler kurser hittar du här »

Nyheter

[2017-01-04]
Stängt under Trettondagarna

[2016-11-02]
Öppettider i Allhelgonahelgen

[2016-08-09]
LÖRDAGSÖPPET

[2016-06-21]
STÄNGT I MIDSOMMAR

Fler nyheter hittar du här »

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

E-post:  

Följ oss på Facebook

Adress och Öppettider

Garnverket
Hantverkargatan 14
112 21 Stockholm
Tel. 08-651 78 08
E-post: info @ garnverket.se
   
Öppettider:
Måndag-Fredag 11.00 - 18.00
Lunchstängt 13.30-14.00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängt